Kleine schollen worden vaak panklaar verkocht, van grotere schollen koopt men meestal filets. Deze filets zijn het lekkerst wanneer ze gepaneerd en gefrituurd worden. En dat laatste is precies wat je in dit recept gaat doen; bakken met een klein beetje bloem. Doe je best!
Ingrediënten
6 scholfilets (ongeveer 500 g)
sap van een halve sinaasappel
1 bakje tropisch fruit (250 g)
1 bosuitje, in dunne ringetjes
1 el verse basilicum, fijngehakt
50 g bloem
3-4 el olie
Bereiding
Snijd de scholfilets in de lengte door en wrijf ze in met zout, peper en 2 eetlepels sinaasappelsap. Laat ze zo 5 minuten liggen.
Snijd het tropische fruit in heel kleine stukjes en meng het in een schaaltje met 2 eetlepels sinaasappelsap en versgemalen peper. Schep het bosuitje en het basilicum erdoor. Wentel de scholfilets door de bloem, schud de overtollige bloem er weer af.
Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de scholfilets in 3-4 minuten goudbruin en gaar, keer ze halverwege. Leg de scholfilets op 4 warme borden en schep de fruitsalsa ernaast.
Lekker met gele rijst en peultjes.
Bron: visrecepten.nl